top of page
Salina Turda salt mine.jpg

15 km de la VIILA Cheia

Salina Turda

Este printre cele mai spectaculoase atractii turistice din lume, care reuneste zacaminte de sare formate acum 13.5 milioane de ani. In interiorul salinei poti face diverse activitati de relaxare: Teren de minigolf, masa de biliard, de tenis si te poti plimba cu barca pe lacul mina Terezia. 
 

Aflati mai multe detalii aici

Turda Gorge (Cheile Turzii) panorama at sunset, natural reserve, Transylvania, Romania.jpg

2 km de la VIILA Cheia

Cheile Turzii

Cu lungime de 1300 de metri si o inaltime a peretilor de pana la 200 de metri, cheile ocupa o suprafata de 324 de hectare si s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre raul Hasdate. Aici pot face alpinism si escalada, drumetii pe creasta, te poti da cu parapanta sau poti face trasee cu bicicleta.  

Afla mai multe detalii aici

Rural street view with traditional whitewashed houses in row at dawn. Torocko village and

20 km de la VIILA Cheia

Rimetea si Piatra Secuiului

Satul secuiesc Rimetea este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania, fiind propus pentru intrarea in Patrimoniul Mondial UNESCO. Istoria, arhitectura rurala și peisaje mirifice se regasesc din abundenta în aceasta micuta localitate de la poalele Pietrei Secuiului. Aici se pot face numeroase trasee si drumetii de dificultate mica sper medie, escalada, zbor cu parapanta sau plimbari linistite.

Coltesti Fortress and Piatra Secuiului Mountains in Apuseni Romania.jpg

25 km de la VIILA Cheia

Cetatea Trascaului

La 5 kilometri de comuna Rimetea, intr-un peisaj de poveste, pe varful abrupt al unei stanci din apropierea satului Coltesti se afla ruinele unei cetati cu o istorie de peste 700 de ani. Cetatea Trascaului, numita si Cetatea Coltesti ofera o priveliste extraordinara asupra Cheilor Valisoarei, Pietrei Secuiului si Coltilor Trascaului, dar si asupra satelor Rimetea si Coltesti.

Image by Ovidiu Cozma

10 km de la VIILA Cheia 

Cheile Borzesti

Cheile Borzesi sau Cheile Borzestilor sunt situate langa satul Buru, pe valea Ariesului. Cheile fac parte din Muntele Mare, subgrupa a Muntilor Apuseni, in apropiere de Cheile Turzii. Sunt un obiectiv turistic mai putin cunoscut oferind un

circuit si un traseu relativ salbatic. Catararile sunt marcate si mergand pe circuit, poti vedea mai multe cascade. 

Afla mai multe detalii aici

Ruins of a roman castrum from Turda city, Cluj county, Romania.jpg

10 km de la VIILA Cheia

Castrul Roman Potaisa

Este cel mai important monument istoric al regiunii. Construit de Legiunea a V-a Macedonica in anul 168, Castrul este, in prezent, in reabilitare, putand fi vizitate zone ce au delimitat cladirea comandantului regiunii – Principia sau canalul de aductiune a apei la terme.  

Afla mai multe detalii aici

Rare image of Ciucas waterfall without crowd in Cluj county, Romania.jpg

4 km de la VIILA Cheia

Cascada Ciucas

Cascada Ciucas se afla pe cursul raului Hasdate, relativ aproape de locul de varsare in Aries, are o inaltime de doar 5 metri, iar la baza acesteia se afla un mic lac in care se acumuleaza apa care este ideal pentru scaldat.

De asemeana, in zona Buru, unde se gasesc cheile si cascada, sunt posibile numeroase trasee turistice marcate care leaga mai multe rute Cascada Ciucas - Cheile Turzii - Cheile Borzestilor.

Stone Jar

10 km de la VIILA Cheia

Muzeul de Istorie Turda

Muzeul de Istorie Turda detine un valoros patrimoniu, de cca 40.000 de bunuri culturale mobile, care se structureaza in colectia de preistorie, colectia romana si postromana, colectia medieval-moderna si memorialistica, colectia etnografica si colectia de arta.

Afla mai multe detalii aici

bottom of page